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Título: A STUDY OF THE FACTORS THAT INFLUENCE THE INTERFERENCE OF Fe (III) IN THE COLOURIMETRIC ANALYSIS OF Cr (VI), IN POLLUTED WATERS
A STUDY OF THE FACTORS THAT INFLUENCE THE INTERFERENCE OF Fe (III) IN THE COLOURIMETRIC ANALYSIS OF Cr (VI), IN POLLUTED WATERS
Fecha de publicación: 13-Sep-2011
Editorial: Centro de Ciencias de la Atmósfera
Descripción: The interference of Fe(III) in the photometric determination of Cr(VI) in water using the diphenylcarbazide method was studied, and the following factors which affected it were analyzed: pH, temperature, sequence in the addition of reagents, contact time between Fe(III) and Cr(VI) before analysis, and elapsed time for colour development. The most important factor proved to be the contact time, as at least one Fe(III)-Cr(VI) species is formed, in basic, neutral or slightly acid media. This fact explains the contradictions found in literature concerning the existence and magnitude of the interference. Therefore, the separation of Fe(III) or the use of other methods to analyze Cr(VI)-polluted waters which also contain Fe(III), is recommended.
Se estudió la interferencia del Fe (111) en el método de la difenilcarbazida para la determinación fotocolorimétrica del Cr (VI) en aguas; se analizaron los siguientes factores: pH, temperatura, orden de adición de reactiva, tiempo de contacto entre el Fe (111) y el Cr (VI), antes del análisi~ye l tiempo de reposo para el desarrollo del color. El factor más importante resultó ser el tiempo de contacto, ya que en medio básico, neutro o ligeramente ácido, se forma al menos una especie Fe (111)-Cr(V1). Este hecho explica las contradicciones encontradas en la literatura respecto a la presencia y magnitud de la interferencia.Por lo tanto, para analizar aguas contaminadas con Cr(V1) que contengan Fe (III), se recomienda la separación de éste último o el uso de otros métodos alternativos.
Other Identifiers: http://revistas.unam.mx/index.php/rica/article/view/20653
Aparece en las Colecciones:Revista Internacional de Contaminación Ambiental

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